Bambugolv

Nordic Bamboo bambugolv är det tåligaste golvet på marknaden
Det traditionella parkettgolvet har mött sin besegrare: Nordic Bamboo bambugolv är 2,5 gånger hårdare än ekparkett. Trots det känns golvet varmt under tårna och passar perfekt in i den skandivaniska inredningen.

Det är marknadens tåligaste, äkta massivbambugolv. Golvet har så god tålighet och kvalitet att vi ger det 10 års garanti i användning hemma och 3 års garanti för användning i offentliga utrymmen.

Nordic Bamboo bambugolvets Brinell-värde är grymma 9,5

Björk

Ek

Ask

Bambu

Brinell-värdet berättar materialets hårdhet. Ju större värde desto bättre tål golvet nötning. Nordic Bamboo är marknadens tåligaste, äkta bambugolv. Oljevaxade bambugolvet är tillverkat i Finland.

Premium golv

Bambugolvet är överlägset, jämfört med parkett och laminat

Bambugolv

Parkettgolvets trä är mjukt och får lätt skador av små stötar och skråmor. Därför måste många slipa och lacka parkettgolvet redan efter en liten tids användning. I parkettgolv limmas ofta en tunn faner av äkta trä på en trälamell i annan färg. Därför visar ett parkettgolv vid en hård stöt den underliggande stommens avvikande färg.

Så är det även med laminatgolv, vars yta inte är av äkta trä utan ett ytmönster som skrivits ut och är till och med tunnare än parkettgolvets. Laminatgolvets träimitation känns kall under foten. Då den tunna ytan går sönder syns den underliggande HDF-stommen. Laminatgolv är ofta hala, varvid det inte är lika säkert i situationer där man går med fuktiga tår eller med yllesockor.

Ekologiskt

Bambu är en snabbväxande gräsväxt som uppnår sin skördeålder på 5 år. Många andra träd behöver upp till tiotals år för att uppnå skördeålder. Bambugolv är ett förnybart, ekologiskt och slitstarkt alternativ.

FSC-certifierat

Nordic Bamboo bambugolv är från ansvarligt vårdad bambuskog i Kina. Forest Stewardship Council (FSC) -organisationens medlemmar omfattar bl.a. WWF och Greenpeace.

Tryckkomprimerat

Våra golv är av fibervävd, alltså komprimerad bambu. Bambuns stam skärs i strimlor, rengörs och fibertrådarna separeras från varandra. Trådarna komprimeras fast i varandra under hårt tryck och värme. På så sätt uppstår marknadens tåligaste golv.

Bona Naturale UV -lack

Lackytan skyddar golvet från smuts och ytskråmor, samt från solens UV-ljus. Våra bambugolvs lack är det svenska Bona Naturale UV -lacket som är ett tryggt och ekologiskt val för ytbehandling av bambugolv.

Det spanska inredningsföretaget Manterol Casa valde bambugolv i sina
butiker

I Åbo Hansakvarters och i Helsingfors Kamps köpcentrum monterades det in Nordic Bamboo bambugolv i Manterol Casas inredningsbutiker. Det vackra bambugolvet som tål slitage som förekommer i offentliga utrymmen är ett utmärkt val för ett spanskt inredningsföretag som öppnade sina första butiker i Finland hösten 2017. Besök Manterol Casas butik, så får du beundra det äkta bambugolvet.

Bild: Eero Kokko & Mikael Soininen.

Fotogalleri

Bambumannen tog med det revolutionerande bambugolvet till Norden

Jukka-Pekka Kallio, kallad för bambumannen, och Nordic Bamboo -företagets grundare, letade efter ett slitstarkt och ekologiskt golv åt sin familj. Parkettgolvets trä är för mjukt och får lätt skråmor av klorna på familjens golden retriever Ben. Därtill leker familjens dotter på golvet, och laminatgolv känns lätt kallt i lekarna.

Som sakkunnig inom logistikbranschen och utrikeshandel stötte Kallio på bambugolv på nätet och beställde på basis av en omfattande produktutredning ett äkta bambugolv till sitt hem. Bambugolvet som är slitstarkt och känns varmt under fötterna får snart beröm av vänner och den nära kretsen, varvid företagsidén Nordic Bamboo bambugolv föds.

Nu har Nordic Bamboo levererat bambugolv till bl.a. köpcentrums affärer, kontor, offentliga utrymmen, vanliga hushåll och villor. Kunderna i Norden har med hjälp av bambumannen hittat sitt nya favoritgolv. Det äkta bambugolvet.

 

Bambumannen (Jukka-Pekka Kallio, företagare)

Bambugolv lämpar sig utmärkt för:

  • Djurhushåll, för våra stora och små vänner Barnfamiljer, i tamburen och köket.
  • I offentliga utrymmen, butiker och kontor.
  • Sommarvillor och herrgårdar.
× Lähetä WhatsApp-viesti