phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
2 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Bambulattiat
Mallipalat
Alusmateriaalit
Tasoitteet

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Tilaa mallipalat
10 vuoden rakennetakuu!
Julkaistu 12.06.2023


KAARNA-bambulattia: Mitkä Tikkurilan sävyt sopivat lattiaan?

Julkaistu 12.06.2023

Bambulattia on viime vuosina nostanut suosiotaan upean ulkonäkönsä ja ensiluokkaisen kestävyytensä ansiosta. Usein jo lattiaa hankkiessa tai viimeistään sen asentamisen jälkeen tulee kuitenkin vastaan lattian sävyn yhdistäminen muihin pintamateriaaleihin, sävyihin ja sisustukseen.

Selkeän punaruskea, lämmin ja tunnelmallinen bambuparketti KAARNA tuo tilaan lämpöä ja myös ripauksen persoonallisuutta. Näyttävä sävy tuo huoneeseen oman kontrastinsa, ja tässä blogitekstissä kerrommekin punaruskean lattian mahdollisuuksista ja omat ideamme Tikkurilan maalisävyistä, jotka sointuvat hyvin yhteen lattiapinnan kanssa. Katso myös blogitekstimme valkolakatusta STONEWASH-bambuparketistamme!

Tikkurilan Batisti ja Shaali tasapainottavat punertavan sävyn

Näin punaiseen ja lämpimään taittavan sävyn kaveriksi sopii bambupuun luontaista näyttävyyttä täydentävät neutraalimmat sävyt, jotka jättävät lattian ainutlaatuisuudelle tilaa. Tikkurilan värikartan maalisävyistä KAARNA-lattian kanssa sopivat esimerkiksi Batisti sekä hieman punaisempaan taittava Tikkurilan Shaali.



Oli väri oikeastaan mikä tahansa, vaaleat sävyt toimivat hienosti kontrastivärinä tummahkoa punertavan ruskeaa lattiapintaa vasten. Toisaalta kontrastin huomioonottamalla vaaleaa ja tummaa yhdistelemällä kokonaisuudesta saadaan myös mukavan tasapainoinen.

Värikkäämmät sävyt tuovat sisustukseen mielenkiintoa

Neutraalien sävyjen piristykseksi sisustukseen voi tuoda myös muutamia kiinnostavia väripilkkuja esimerkiksi sisustusesineillä, tekstiileillä ja muilla yksityiskohdilla. Rohkeammille tai enemmän väriä sisustukseensa kaipaaville KAARNAN sävyyn sopivat toki monet sekä herkän hennot että kirkkaammat värit isompinakin pintoina seinillä tai kalusteissa.

Neutraalin Shaalin ja Batistin lisäksi valitsimmekin vielä yhdeksän muuta upeaa värisävyä Tikkurilan Tunne Väri -värikartasta, jotka sopivat loistavasti tämän punertavan sävyisen bambuparketin kaveriksi. Monia sävyjä on helppo yhdistellä sisustuksessa myös keskenään!

Alla olevassa kuvassa näkyvät kolme sävyä tuovat tilaan pehmeyttä ja herkkyyttä, mutta jättävät lattiapinnalle ja huoneen kalustukselle tilaa päästä kunnolla oikeuksiinsa. Pastellisen lempeät sävyt sopivat toistensakin kanssa, ja seinäpintana niiden vaaleus on hyvä pohja myös esimerkiksi taulujen kanssa. Sävyjen nimet järjestyksessä vasemmalta oikealle ovat Prinssi, Syreeni ja Neito.



Vihreän värin ihanan luonnolliset vivahteet ovat olleet pinnalla jo pidemmän aikaa, eivätkä syyttä. Vihreä seinämaali tai maalatut huonekalut tekevät hetkessä kodista kutsuvan rauhoittavan. Tummemmalla vihreällä syntyy esimerkiksi upean tunnelmallinen tehosteseinä. Kuvassa näkyvät Tikkurilan vihreät sävyt vaaleasta tummimpaan ovat Jade, Verholehti ja Luola.



Myös sinisestä on moneksi. Myös vaalean STONEWASH-bambulattiamme kanssa yhteensopiva, tummahkon sinivihreä Syvänne sointuu kauniisti myös tämän lattiasävyn kanssa. Selkeästi sinisemmistä sävyistä esimerkeiksi valikoituivat vaalea Valkama sekä tummempi Petrooli. Kaikki kolme näkyvät alla olevassa kuvassa niin, että Syvänne on alimpana ja Petrooli päälimmäisenä.



Punaruskea, kuvioinniltaan aivan uniikki KAARNA-bambuparkettimme on todellinen sisustuksen helmi, joka tuo ympärilleen lämpöä ja kauneutta. Sen rikkaat sävyt ja bambuparketin kestävyys tekevät kodista esteettisen ilman, että käytännönläheisyydestä tarvitsee tinkiä. Erilaisia sävyjä ja väriyhdistelmiä kokeilemalla löydät juuri sinulle parhaan tavan luoda tilasta omasi näköisen.