phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
2 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Bambulattiat
Mallipalat
Alusmateriaalit
Tasoitteet

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Tilaa mallipalat
10 vuoden rakennetakuu!
Julkaistu 02.08.2024


5 vinkkiä parketin valintaan

Julkaistu 02.08.2024

Lattian valinnassa varmasti kukaan ei tahdo tehdä hutiostoksia – varsinkaan parkettilattian, joka lähtökohtaisesti on jo arvokas investointi, joka vaikuttaa koko kodin tunnelmaan ja viihtyisyyteen. Onhan lattia myös pohja kalustukselle ja kaikelle muulle ympäröivälle sisustukselle. Mitä parketin hankintaa suunnitellessa kannattaa ainakin pitää mielessä?

1. Seuraa mieluummin omaa tyyliäsi kuin parhaillaan pinnalla olevia trendejä

Toki kunkin hetken kuumimmat trendit ja sisustuksen suosikkisävyt ohjaavat helposti jonkin verran ajatteluamme ja sitä, mikä mielestämme milloinkin näyttää hyvältä. Yritä kuitenkin nähdä myös trendivalintojen takana oma tyylisi ja henkilökohtaiset sisustushaaveesi, ja tee lattiavalinta ensisijaisesti niiden pohjalta. Lattian toivoo yleensä olevan pitkän aikavälin sijoitus oman kodin ilmeeseen ja toimivuuteen, eikä sitä laiteta uusiksi jokaisen tai edes joka toisen sisustusvillityksen mukana.

Ajattomat valinnat pysyvät muodissa vuodesta toiseen, ja luonnollisiin sävyihin yhdistyvät kauniisti monenlaiset muut sisustuselementit eri tyylisuunnista. Toisaalta, jos jokin yllättävämpi ja räväkämpi valinta tuntuu sinulle kaikkein omimmalta, suosittelemme ehdottomasti tekemään päätöksen sen mukaisesti. Niin kauan kuin päätöksessä on mukana oma persoona ja maku, ollaan menossa oikeaan suuntaan.

2. Mieti muita pintoja, sävyjä ja sisustusta

Ajattele lattiaa osana kokonaisuutta, johon kuuluvat muut pintamateriaalit, huonekalut, pienemmät esineet, sävyt, tekstiilit ja tekstuurit ja jopa valojen määrä, sävy ja sijoittelu. Monesti lattiaremonttia tehdessä pyritään löytämään lattiasävy, joka sopii yhteen eteisen laatan, keittiön tasojen tai aikaisemmin maalattujen seinien värin kanssa.

Yhtenäisen sisustuskokonaisuuden suunnittelussa ja materiaalivalinnoissa loistavana apuna toimii bambulattian mallipala. Mallipala on siis näytepala varsinaisesta lankusta, jonka tilaat helposti lähimpään Postin toimipisteeseesi. Mallipala on näppärä ottaa mukaan myös muihin kauppoihin tai verrata kotoa jo löytyvään sävymaailmaan.


3. Hanki ilmankosteusmittari ja ilmankostutin

Bambulattia reagoi luonnonmateriaalille ominaisesti ilmankosteuden muutoksiin, ja erityisesti talvikaudella Suomessa ilma saattaa olla hyvinkin kuivaa. Samaan tapaan reagoivat kaikki parkettilattiat. Ilmankosteuden vaikutus puun elämiseen kannattaakin ottaa huomioon jo parketin hankintaa suunnitellessa. Ilmankosteuden tason seurannassa hyvä kaveri on laadukas ilmankosteusmittari, joka osoittaa, milloin ilmankostuttimen käytölle saattaisi olla aihetta.

4. Ennaltaehkäise naarmuja ja kulumista

Jo lattian hankintaa suunnitellessa kannattaa tehdä alustavasti myös lattian asennuksen suunnittelutyötä. Lattian asennus kannattaa nimittäin aina jättää remontin viimeisten vaiheiden joukkoon, jotta myöhemmät remonttivaiheet eivät vahingoittaisi vasta asennettua lattiaa. 

Suosittelemme tutustumaan huolellisesti myös kunkin parkettivaihtoehdon hoitoon, ylläpitoon ja puhdistukseen. Näin pystyt huomioimaan lattian kestävyyden ja varmistat sen mahdollisimman pitkän käyttöiän jo lattian asennuksesta lähtien.

5. Älä vaihda lattiaa turhaan

Suurin osa parketeista on palautettavissa uudelleen alkuperäiseen loistoon hiomalla ja pintakäsittelemällä sitten uudelleen, niin myös bambulattia. Lattian vaihtoon ei kannatakaan lähteä turhaan, vaan erityisesti puulattian kohdalla tutustua sen huoltomahdollisuuksiin. Näin lattian käyttöikä pidentyy entisestään!