phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
2 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Bambulattiat
Mallipalat
Alusmateriaalit
Tasoitteet

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Tilaa mallipalat
10 vuoden rakennetakuu!
Julkaistu 30.07.2024


Millainen lattia julkiseen tilaan kannattaa valita?

Julkaistu 30.07.2024

Julkisen tilan tarpeet poikkeavat jonkin verran tavallisen asuinympäristön vaatimuksista, sillä kulutus on tavallisesti huomattavasti kovempaa. Kohteella on toki huomattavasti vaikutusta siihen, millaisia kriteerejä lattian kestävyydelle kannattaa asettaa.

Millaista puhdistusta kohde vaatii?

Esimerkiksi terveydenhuollon tiloissa usein voimakkaiden pesuaineiden käyttö pintojen puhdistuksessa on välttämätöntä, eivätkä kaikki lattiamateriaalit kestä voimakkaita kemikaaleja. Tällaiseen kohteeseen bambulattia tai muu luonnonmateriaali ei ole optimaalisin valinta. Bambulattia kestää kyllä tavallista peruspuhdistusta ja mietoja pesuaineita, mutta voimakkaat pesuaineet saattavat kuluttaa ja haalentaa lattian pintaa.

Bambuparketti kuitenkin kestää loistavasti myös monissa julkisissa kohteissa, kuten toimistotiloissa, kulttuurikohteissa tai muissa hyvää kulutuksenkestoa vaativissa kohteissa, jotka eivät jatkuvasti vaadi erityistasoisia puhdistustoimia.


Kuinka vilkaskulkuinen tila on kyseessä?

Julkiset tilat ovat laaja yläkategoria jos jonkinlaisille kohteille erilaisine käyttötarkoituksineen. Esimerkiksi liiketilassa, jossa kaikki kaikki kulkevat päivittäin kengät jalassa vaatii vielä parempaa kestävyyttä kuin pienen porukan toimisto, jossa kuljetaan sukkasillaan tai toimistolle varatut sisäkengät jalassa.

Bambulattiaamme on asennettu esimerkiksi myymälätilan ja päiväkodin lattiaan, joten se kestää reilusti kulkua, leikkejä ja ihmismassoja. Mikään lattiamateriaali ei kuitenkaan ole naarmuuntumaton. Jos mahdollista, lattiamateriaalista riippumatta kengillä kulkua kannattaa minimoida, säännöllisestä puhdistuksesta kannattaa huolehtia ja kriittisimmät alueet on hyvä suojata matoilla.

Millaista tunnelmaa tilaan toivotaan?

Lattian materiaalilla ja sävyllä on yllättävän merkittävä vaikutus koko kohteen tunnelmaan ja siihen, millainen kuva tilasta siihen astuessa välittyy. Bambulattia on luonnonmateriaali, jonka avulla on helppoa viestiä ainakin kutsuvuudesta, viihtyisyydestä, luonnollisuudesta ja arvokkuudesta.

Lattian sävyn ja pinnan kuvioinnin suhteen kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, kuinka helposti roskat, pöly ja vaikkapa kohteesta riippuen eläinten karvat näkyvät sen pinnalla. Vivahteikkaampi ja eläväisempi sävy näyttää siistiltä pidempään kuin todella tasainen lattiasävy. Bambulattiamme ovat kyllä sävyvaihtelun suhteen maltillisia, mutta lattian valmistusprosessi antaa sille mukavan eloisan pintakuvioinnin.

Joissakin kohteissa erityistä painoarvoa on myös esimerkiksi tilan akustiikalla ja lattian hiljaisuudella, turvallisuudella ja liukkaudella sekä lattian alustan, lämpötilan tai olosuhteiden rajun vaihtelevuuden asettamilla kriteereillä. Suosittelemmekin aina pohtimaan rauhassa tarkkaan juuri oman kohteen vaatimuksia ennen varsinaisen päätöksen tekemistä. Jos mietit, olisiko bambuparketti sopiva valinta julkiseen tilaasi, lattiamestarimme auttavat mielellään!