phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
2 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Bambulattiat
Mallipalat
Alusmateriaalit
Tasoitteet

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Tilaa mallipalat
10 vuoden rakennetakuu!
Julkaistu 08.08.2024


Miten bambulattiasta kannattaa huolehtia syyskaudella?

Julkaistu 08.08.2024

Kesäkuukaudet vaihtuvat pian syyskuukausiksi, illat alkavat hiljalleen pimetä ja jonkun ajan kuluttua säät alkavat taas viilentyä. Kesällä lattiaa koetteleva, kenkien mukana kulkeutuva katupöly vähenee, eivätkä UV-säteet enää paahda lattian pintaa samalla voimalla. Kuitenkin myös syyskauteen liittyy muutama oma vinkkinsä, joihin lattiasta huolehtiessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota

Kosteus alkaa lisääntyä

Kuiva pöly ja hiekka vähenevät, mutta joka vuosi tulee yllätyksenä, kuinka nopeasti ne vaihtuvat kosteisiin roskiin ja lehtiin. Eteisen lattialle ilmestyy enemmän kuraisia jälkiä kuin kesäaikaan.

Eteisen lattiaa kannattaakin suojata laadukkailla matoilla, jotka ottavat vastaan suurimman kosteuden. Myös ovimattoihin kannattaa kiinnittää huomiota: laadukas ovimatto ei heti päästä kaikkea kosteutta lävitseen suoraan lattiapintaa vahingoittamaan.

Ala seuraamaan sisäilman suhteellista kosteutta

Syksyn edetessä on myös hyvä aika alkaa kiinnittää taas enemmän huomiota ilmankosteuteen sisällä. Vaikka syksy saattaa olla vielä hyvinkin kostea, pakkasten alkaessa ilma kuivuu nopeasti, ja lämmityskauden alku kuivattaa ilmaa entisestään. Kun tarkkailet ilmankosteutta ajoissa, ehdit ottaa myös ilmankostuttimen ajoissa käyttöön. Näin saat hyvän startin oikean ilmankosteuden ylläpitämiseen läpi talven.

Uuden lukukauden alku

Monelle syksy tuntuu tietyllä tapaa uudelta alulta, kuin uudelta vuodelta. Lapsiperheissä koulut alkavat taas, kesälomat on käytetty ja palataan normaaliin arkeen. Syksy onkin kesän menojen jälkeen loistava aika suorittaa lattiapinnalle huolellinen puhdistus ja moppaus nihkeäksi puristetulla mikrokuituliinalla tai -mopilla.