phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
2 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Bambulattiat
Mallipalat
Alusmateriaalit
Tasoitteet

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Tilaa mallipalat
10 vuoden rakennetakuu!
Julkaistu 16.07.2024


Miksi uiva eli kelluva asennus on suosittu?

Julkaistu 16.07.2024

Bambulattia voidaan asentaa kahdella tavalla: liimata suoraan kiinni alustaan tai vastaavasti jättää lattia kiinnittämättä alustaan millään tavalla. Jälkimmäistä asennustapaa kutsutaan uivaksi tai kelluvaksi asennuksesi, sillä lattia ”kelluu” vapaasti aluslattian päällä ja mahdollistaa hienoisen liikkeen lattian elämisen mukana. Uiva asennus on nykyisin kaikkein suosituin lattian asennustapa, ja sitä suosii myös suurin osa bambulattian ostajista. Mitä hyviä puolia tällä asennustavalla esimerkiksi sitten on?

Helpompi ja nopeampi asennus

Lattian alustan tulee olla kuiva, tasainen, puhdas ja suora, mutta alustan valmistelun jälkeen asennus sujuukin nopeasti, siististi ja helposti. Bambulankkujen päädyissä on lukkopontit, joista lankut lukittuvat tukevasti kiinni toisiinsa muodostaen yhtenäisen ja tukevan rakenteen.

Ennen asennusta tulee kuitenkin muistaa, että kahta uivaa lattiaa ei saa asentaa päällekkäin. Jos kohteessasi siis on valmiina esimerkiksi vanha kelluvasti asennettu vinyyli- tai laminaattilattia, se tulee ensin purkaa pois uuden tieltä. Hyvä puoli tässä on se, että lattian poistaminenkin sujuu hyvin helposti ja vaivattomasti, koska lankut eivät ole kiinni missään muussa kuin toisissaan.

Askeläänieristeen asennus sujuu kätevästi

Uivan bambulattian alle myös askeläänieristeen asennus sujuu yksinkertaisesti ilman suurempaa vaivannäköä. Laadukas askeläänieriste vähentää tilan kopinaa ja kaikua, ja lattiapinnalla kävely, leikkiminen ja puuhasteleminen on mukavaa.

Kestää hyvin olosuhteiden muutoksia

Uivan asennuksen idea on siis se, että kelluvuus mahdollistaa lattian elämisen olosuhteiden, kuten lämpötilan ja suhteellisen ilmankosteuden muutosten mukana. Bambulattian asennusohjeissa on määritetty bambulattialle oikea lämpötila, ilmankosteus sekä se, kuinka suuria lämpötilan muutokset saavat yhden vuorokauden aikana olla.

Lattian eläminen on suhteellisen vähäistä eikä sitä normaalisti edes huomaa. Tämä vähäinen liike kuitenkin mahdollistuu lattian ja kaikkien kiinteiden rakenteiden, eri huonealojen ja suurten lattia-alojen välille jätettävän liikuntaraon ansiosta. Liikuntaraot peitetään asennuksen jälkeen siististi pois näkyvistä jalkalistoilla, saumalistoilla ja kynnyksillä.

Huomioitavaa uivassa asennuksessa

Jo asennusta suunniteltaessa kannattaa huomioida kiinteiden kalusteiden ja läpivientien paikat, sillä liikuntavarat tulee jättää myös näiden ympärille. Uivaa lattiaa ei siis tule asentaa painavien kiintokalusteiden alle. Esimerkiksi keittiössä lopputuloksesta saa kuitenkin siistin piilottamalla lankkujen reunat keittiön sokkelin reunan alle.

Huomioi myös muun kalustuksen kanssa, ettei uivaa lattiaa tule ”lukita” paikoilleen, vaan sen tulee päästä elämään vapaasti. Kapeilla jaloilla seisovien painavien huonekalujen lattiaan kohdistuva pistekuorma saattaa nousta yllättävänkin suureksi.

Lue aina ennen asennusta lattian asennusohjeet huolellisesti läpi!


 Lähetä WhatsApp-viesti