phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
2 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Bambulattiat
Mallipalat
Alusmateriaalit
Tasoitteet

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Tilaa mallipalat
10 vuoden rakennetakuu!
Julkaistu 12.07.2024


Vältä näitä virheitä bambulattian puhdistuksessa

Julkaistu 12.07.2024

Bambulattian hoito, ylläpito ja puhtaanapito sujuu suhteellisen yksinkertaisesti, eikä normaalin arjen keskellä vaadi suuria ponnistuksia. 

Useimmiten parketin puhdistukseen riittävät kuivat siivousmenetelmät. Imuroiminen poistaa lattialta naarmuttavan hiekan ja muut irtoroskat sekä irtonaisen pölyn. Bambulattian pinta on mukavan sileä, joka auttaa lattiapinnan siisteyden ylläpidossa. Yksittäisiä likatahroja on helppo puhdistaa sieltä täältä nihkeäksi kostutetulla mikrokuituliinalla tai -mopilla.

Hankaavat tai voimakkaat puhdistusaineet ja -välineet

Toisinaan mikä tahansa lattia vaatii huolellisempaa moppaamista, ja lakattu bambulattia puhdistuukin helposti mahdollisimman kuivaksi puristetulla mopilla. Useimmiten puhdistukseen riittää pelkkä haalea vesi, joka irrottaa lankkujen pintaan kiinnittyneen pölyn ja lian. Pinttyneemmälle lialle tai moppausvälin jäädessä jo hieman liiankin pitkäksi mukaan voi lorauttaa lakatun parketin puhdistukseen tarkoitettua mietoa puhdistusainetta.

Voimakkaista puhdistusaineista lattian pinnan lakka, sävy ja kulutuksenkesto saattavat kuitenkin kärsiä. Älä siis käytä lattian puhdistuksessa pH:ltaan voimakkaita saippuaa, pesuainetta, kiillotusainetta tai vahaa. Mitä nopeammin lattia puhdistetaan tahran syntymisen jälkeen, sitä kätevämmin se lähtee tavallisen miedon puhdistusaineen avulla.

Älä myöskään valitse pesuaineita, joissa on kovaan puhdistukseen tarkoitettuja hankaavia partikkeleita. Tällaisia ovat esimerkiksi monet kylpyhuoneeseen ja keittiöön tarkoitetut siivoustuotteet. Huomioi myös, että puhdistukseen käytetyt välineet eivät kuluta lattian pintakäsittelyä tai naarmuta lankkujen pintaa.


Älä jätä kosteutta lattian pinnalle

Mopatessa lattian pinnan tulisi kuivua kokonaan pian – lattialle näkyväksi jäävä kosteus kertoo, että moppi tai liina on kasteltu liian kosteaksi. Myös lattiapinnalle kaatunut neste tulee kuivata pikimmiten, sillä lattialla makaava kosteus alkaa ajan kuluessa imeytyä lattian saumakohtiin aiheuttaen inhottavan näköisiä vaurioita. Vaikka bambulattia kestääkin tiiviin rakenteensa vuoksi kosteutta paremmin kuin moni muu puulattia, siitä kannattaa pitkän käyttöiän varmistamiseksi huolehtia aivan samaan tapaan.

Imuroi myös maton alta

Erityisesti kiireisempinä siivouspäivinä mattojen aluset jäävät helposti huomiotta. Lattian suojaamisen sijaan matot saattavat kuitenkin itse asiassa altistaa lattiaa lisänaarmuille, jos maton alle pääsee kertymään naarmuttavia pikkukiviä tai muita teräviä roskia. Muista siis tampata tai muuten tuulettaa mattoja silloin tällöin ja imuroida niiden alta huolellisesti ja säännöllisesti.

Huomioithan, että puulattialle ei yleisesti ottaen myöskään suositella kumi- tai lateksipohjaisia mattoja, sillä ne saattavat aiheuttaa ajan saatossa värjäymiä lattian pintakerrokseen.